Přeskočit na hlavní obsah

#228 Kam na kávu?: Až na půdu

Skoro to vypadá, že neustále přejíždíme ze severu Čech do těch jižních. A ono to tak vlastně je. Nějak se nedokážu rozhodnout, jakou část mám radši. A asi se rozhodovat nechci, protože obě mají co do sebe. Stejně jako každý kout České republiky. Chci procestovat všechny. 

Víkend před čtrnácti dny jsme trávili na farmě nedaleko v Jižních Čechách. Vzali jsme s sebou kola, zajeli si s naší klasickou několika kilometrovou zajížďkou na první točenou zmrzlinu do Blatné a přespali letos poprvé ve stanu. 

Když jsme se vraceli v neděli domů, změnili jsme směr cesty a zastavili se v Písku. Tohle město bylo založeno v první polovině třináctého století a do současnosti v něm stojí nejstarší kamenný most v Česku - ale to jistě všichní víme ještě ze základky ^^.

Přímo v historickém centru se také ale nachází kavárna 
Až na půdu.
Dozvěděla jsem se o ní díky Knize kaváren, do níž jsem si její návštěvou udělala další skalp.

Podnik naleznete v Jugmannově ulici č. 34/11. a z čistě praktického hlediska rovnou uvádím, že mají v pondělí zavřeno - kdybyste na tyhle "výjimky" byli experti stejně jako my ^^. 

Při vchodu do kavárny procházíme jakousi verandou, kde jsou místa k sezení, nahoru k baru vystoupáme po schodech, objednáme kávu, a potom sejdeme po několika schodech na dvorek. Dokud ještě pořád nevíme, kam se usadíme, čeká na nás posledních pár schůdků a jsme na opravdové zahrádce v jakémsi vnitrobloku. Je to ale opravdu kus zahrady, kde je dost prostoru na rozložení deky. A je jedno, jestli jdete s přáteli na brunch, nebo na kávu s kopou dětí okolo sebe.

Pokud znáte pražského Alchymistu a jeho zahrádku, asi budete vědět, o čem mluvím. Těžko ale popisovat - mrkněte třeba na jejich instagram @aznapudu. Interiérem jsou ovšem naprosto odlišní. 


A je to kavárna. Takže o kávě - vlastně nás na tomhle místě dostihl ten kus severních Čech, o kterých jsem mluvila úplně za začátku. Na mlýnku totiž mají kávu z liberecké pražírny Nordbeans, a ta je dobrá snad úplně vždycky. 

Když jsem teď hledala přesnou adresu této kavárny, našla jsem její charakteristiku. Ráno kavárna, později bistro, k večeru bar. My jsme ji vyzkoušeli v režimu "poobědová káva", ale rádi se přesvědčíme i v ostatní denní dobu. Protože jsme vyhodnotili, že sem rádi půjdeme i bez Knihy kaváren. 


Dobrá práce, Písku!

Komentáře

  1. Kdybych mohla, tak v jižních Čechách a na moravě zakotvím nadobro. :D Krásný tip, díky!
    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.