Přeskočit na hlavní obsah

#219 Café Loggie

Jestli jsem v něčem tak trochu nenapravitelná, je to zjišťování informací o místě, kam jedu. Sice jsem povětšinou organizátor co se týká plánu cesty, časového rozvržení, popř. zmapování okolí, ale nikdy jsem nebyla ten typ člověka, který by si před cestou do nějakého města/země koupil průvodce (jakožto knihu ^^) a sepisoval si, co všechno nesmí minout. Věřím, že tahle činnost může být přínosná, ale zároveň jsem ji vždycky považovala za "vyspoilerování" daného místa... Raději se nechám překvapit. 

Asi bych tak udělala, kdybych jela např. na jiný kontinent, ale co si budeme povídat, zrovna Jičín není tak daleko.. 


Jenže.. tentokrát bylo cílem výletu i dobré kafe, a tak se malý spoiler zrovna vyplatil. Netrvalo to zas tak dlouho a na internetu jsem našla Valdštejnskou lodžii, které je propojena s městem Jičín 2km dlouhou alejí. Na podzimní procházku vážně krásné místo! O té jsem, přiznám se, neměla do té chvíle ani ponětí... Možná proto, že si nehledám nic předem ^^. 

Ve stručnosti - myšlenka výstavby této lodžie vznikla už počátkem 17. století, ale po smrti Albrechta z Valdštejna péče o ni začala upadat.. Klasicistní podobu získala až o sto let později, ale řekla bych, že se ani poté nedočkala velkých rekonstrukcí... Vlastně až teď - je zakryta lešením, a to je důvod, proč zde není vyfocena. 



V jednom rohu dvora je kavárna. Café Loggie. Upřímně, zrovna tady bych nehledala tak pěkné prostředí. Sakra vysoký strop, kamna na dřevo, knihovnička .. pro náročnější wifi... Ochotná obsluha a na mlýnku The Farmers Blend od La Boheme Café. Však se podívejte :-)




Vnitřek Valdštejnské lodžie.


A které místo překvapilo v poslední době vás?


Komentáře

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.