Přeskočit na hlavní obsah

#216 Filmový festival Karlovy Vary 2017


Několik posledních let jsme začátek léta trávili s přáteli v kempu, hráli Activity, grilovali a povídali si leckdy až skoro do svítání. Ráno jsme šli do místního obchodu pro čerstvé pečivo, koupili Blesk, smáli jsme se jeho článkům, luštili křížovky, četli výsledky Wimbledonu a ty nejvíc nejpikantnější zprávy z Varů, aneb kdo kde měl jaký výstřih a kde komu co vykouklo. 

Vzhledem k tomu, že někteří z nás jsou už prací povinní a někteří skoro/dokončují studium, tato už téměř tradice se nám nepodařila zorganizovat. Tím jsme na druhou stranu získali nějaké dny volna a mohli vyrazit s přítelem na filmový festival. 

Filmový festival Karlovy Vary 2017

Letošní ročník trvá až do 8. července 2017, takže se případnými poznatky můžete inspirovat i pro letošek.



Cesta
Vyráželi jsme prvního července, což není úplně z důvodu provozu na silnicích to nejlepší datum. Jelikož jsme si ale přivstali, vyhnuli jsme se případným zmatkům a ještě zbyl čas na ranní prasáckou snídani v mekáči. To je, přiznám se, naše povinná zastávka na cestách, prostě musíme. Vzdálenost do Karlových Varů z Prahy je cca 150km, takže necelé 2 hodinky cesty. Ne, že bych svou rodnou zemi neznala, ale hodně jsem si zvykla jezdit podle mapy - navigace - v mobilu, takže cesta probíhá naprosto v pohodě.



Filmy
Filmy, tedy vlastně to nejpodstatnější, jsou bohužel kapitola sama o sobě. Kina a prostory, ve kterých se koná projekce, bohužel nejsou nafukovací, a tak jsou vstupenky hodně omezené. Do online rezervace šlo pouze 10% lístků, a to ještě několik dní před začátkem festivalu. Poté je možné je zakoupit až na místě, ale už i na následující dny. My jsme si vyhradili na film/y sobotu, byli jsme u pokladny okolo deváté dopoledne a stejně už na daný den nebyla ani jedna vstupenka. Od slečny v pokladně jsem dostala tip na film Svět podle Daliborka, takže tip pro vás :-)



Kam zajít?
Prvním bodem co nevynechat je samozřejmě procházka po kolonádě, tedy zejména po trase od hotelu Thermal až k Vřídlu. Přiznám se, že vodu v lázních piju zpravidla spíš z hecu, ale cestou po kolonádě jsme ochutnali pramen Svoboda a ten se mi zdál vcelku pitelný. Když už jsme u té vody, tipem na dobrou kávu je Republica coffee, které bude věnován příští článek. Se svým pop-upem zavítala na festival i kavárna mamacoffee, což je tak trochu sázka na jistotu. Dále jsou po Varech rozmístěny další doprovodné akce - od líčení ve stánku Douglasu, přes půjčovnu kol až po obrovské stany Fruitisima, stanoviště Nesspressa (mimochodem - to mě zklamalo) nebo Finlandie, kde je večer celkem rušno...






Ubytování
Pokud se chcete ubytovat bez zmatků na poslední chvíli, je ubytování další položkou, kterou je třeba si ohlídat včas. My rádi používáme stránku booking.com, na které jsme si ubytování rezervovali už cca v listopadu loňského roku. V březnu jsem ovšem zjistila, že už budu v červenci pracovat, že nebudu mít prázdniny, a tak jsem musela hledat jinou alternativu. Našli jsme jeden pokoj ve Villa Ritter Vital Hotelu a byli jsme moc spokojeni. Na naše poměry nám připadaly některé situace trochu přehnané (:D) - už jen vzhled hotelu není zrovna čtvrtá cenová, bazén se slanou vodou, raw strava... Hotel je navíc umístěn na okraji lesa na konci kolonády, v blízkosti Malého Verasailles (krásné místo na svatbu, že?) .. Byli jsme opravdu s ubytováním spokojeni - jak se službami, tak s poměrem cena/kvalita. 





Vlastně se už těšíme, až pojedeme za rok znovu. Ačkoli jsme se na žádný film nedostali, načerpali jsme příjemnou atmosféru, poseděli se skleničkou Aperolu a splnili denní limit počtu kroků o 450% než bylo třeba :o) ... 

Ještě bych zmínila dvě spíše organizační věci - jednak - hodně se říká, že jsou ve Varech vždycky davy lidí. Toho bych se ale nebála. Lidí je tam hodně, ale celkem se rozprsknou po městě, takže se bez problému dostanete kam chcete. Za druhé se říká, že je zde draho - největší položkou je rozhodně ubytování, ale co se týká ostatního, jsou ceny hodně blízko Praze. Pokud to tedy řeknu blbě - pokud jste zvyklí na pražské ceny, nebude to tak šílené. 


A to by byl konec výletu! Vyrazili jste taky do Varů? Ať letos nebo v uplynulé ročníky? 
H.

Pozn. Podotýkám, že tento článek nebyl psán na základě žádné spolupráce a veškeré uvedené poznatky jsou mým subjektivním názorem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.