Přeskočit na hlavní obsah

#167 Levné DIY: Vánoční dárek pro maminku!

Ahoj čtenáři!
První adventní týden máme za sebou a já se vám opět hlásím. Než ale zapálím druhou svíčku na věnci, musím vám sdělit následující.

V tomto týdnu jsem blogu moc nedala.. Znáte to - škola, pečení cukroví a tak dále, a tak dále. Nějak jsem tedy ztratila nit. Pomalu už ji zase chytám a mám hned několik plánů na příští týden. Totiž, těch autorských.


Včera jsem dělala vánoční výzdobu pokoje. Je to samé světýlko (o čemž svědčí můj instagram) a odpoledne jsme šli s přítelem na horkou čokoládu. Navštívili jsme jednu krásnou creperii, o které bude řeč v následujících pár dnech. Z okna jsme si užívali západ slunce a cestou k autu jsme se zastavili u vánočního stromu. Hned vedle byl betlém, ze kterého hrály koledy. Byli jsme tam úplně sami a užívali si atmosféru. Nakonec jsme potkali i Mikuláše, takže letos mám splněno ^^ 


Miluji Vánoce a vše okolo nich!







Pojďme se ovšem podívat na další várku DIY dárků. Tentokrát pro maminku! 



1) LEVANDULOVÝ PEELING
Na 100ml potřebujeme: 3-4 lžíce soli, 2 lžičky barevného cukru, 5 sušených květů levandule, 1 lžička olivového oleje, 1/2 lžičky kokosového oleje, 1 lžička citronové šťávy
Postup: Vše smícháme dohromady a dáme do sterilované skleničky (viz. níže). Já použila skleničku od kokosového oleje. Ta má obsah 100ml, což je podle mě ideální velikost. Peeling by se neměl skladovat moc dlouho, takže je to spíše tip na dárek na poslední chvíli.. :-)






2) SMĚS KOŘENÍ 

Na 150ml potřebujeme: 5 lžic soli, sušené bylinky - rozmarýn a tymián, mletá paprika, pepř
Postup: Opět vše smícháme dohromady a nasypeme do sterilované skleničky. Já použila domácí sušené bylinky. Mletou papriku a pepř doporučuji sehnat trochu kvalitnější. Když už, tak už! :-)

V tomto DIY se meze fantazii nekladou. Pokud chcete, aby dárek vypadal více vánočně, můžete použít kuličky celého červeného pepře a k tomu rozmarýn. Také je možnost vytvořit mixy určené na určitý druh jídla - třeba na svíčkovou (bobkový list, nové koření). 

Směs by se měla nechat déle uležet, aby se vůně dobře promíchaly, takže dnešek je ideální doba pro začátek tvoření! :-)

JAK STERILIZOVAT SKLENIČKY?

Aby obsah vydržel ve skleničkách déle, je dobré je sterilovat. Je to proces číštění, který zvládne i myčka nastavená na vysokou teplotu. Neměli bychom se už vůbec dotknout vnitřku sklenice! .. Druhá možnost je umytí v teplé mýdlové vodě, poté opláchnutí a nakonec usušení v troubě nastavené na 140°C. 



To je pro dnešek vše :-)
Ale na závěr! 
Každou letošní adventní neděli zveřejňuji tipy na vánoční DIY. Pokud na tom jste podobně (a třeba budete tvořit i podle mé inspirace), sdílejte fotku na instagramu, sledujte mě a označte #skillsofartchistmasdiy! Na Štědrý den zveřejním jednoho výherce zde na blogu a budu ho kontaktovat na Instagramu. 

Podmínky:

1) Vytvořit jakékoli DIY
2) Sdílet na Instagramu a označit #skillsofartchristmasdiy
3) Sledovat mě na instagramu (skillsofart)

Cena:
1) Bude překvapením, ale určitě se objeví něco z kosmetiky :-) 

Soutěž běží do 24.12.2015 do 9:00 :-)


Tak tvoření zdar! :-)

Vaše,





P.S.:
Sháníš tip i na dárek pro partnera? Koukni sem :-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.